Sunday 2 March 2008

Zbylé fotky ze soboty

Zapomněl jsem zmínit, že před návratem z přírody zpět do civilazace si většina korejců pečlivě omyje boty na místě které lze asi nejvýstižněji popsat jako "myčka bot." Nejdříve si boty ostříkáte vodou z hadice č. 1, a potom si je osušíte stlačeným vzduchem z hadice č. 2. To všechno nad mříží krytým kanálem, aby měla špína z bot kam organizované odtékat. Inu, dynamic Korea, KRNAP je pořád ještě sto let za opicema :)
Po cestě domů jsem se stavil v COEX mallu na promo-výstavě korejských regionů představujících svoje turistické atrakce. Zdaleka nejpůsobivější byl dokumentární film o ropné skvrně v Taeanu, a malá výstavka předmětů použitých při snaze o záchranu pláží a zvířat.
Mimochodem jsem si v novinách přečetl, že Samsung Heavy (vlastník remorkéru, který kolizi zavinil) konečně uznal svůj podíl na této katastrofě, a vedle odškodnění, o kterém jednají soudy, se rozhodl věnovat 105 milónů USD na pomoc obyvatelům poškozené oblasti. Samsung se za nehodu oficiálně omluvil až 47 dní po kolizi tankeru s remorkérem, ale tehdy bez jakékoliv finanční pomoci, jejímž darováním by prý mohl ovlivnit probíhající vyšetřování a budoucí soudní řízení.


Vedle toho mně ještě zaujal hrnčíř z Ulsanu.

No comments: